Musimi IP-telefoni

Jeg kan klart anbefale Musimi IP-telefoni - hvis du har en nogenlunde ordentlig internet-forbindelse. Bemærk, at det er ret afgørende, der ikke er for høj latency (forsinkelse, "ping-tid") på din internet-forbindelse, for at du kan bruge Musimi (og sikkert lignende produkter) - fx kører det helt afsindigt ringe via Stofa her i området (99% ubrugeligt - men det er Stofa jo så i sig selv også af andre årsager, det er en helt anden snak). Det kører perfekt med en Cybercity forbindelse på blot 128 kbit/s upstream hastighed.

Men hvorfor så bruge det her Musimi-værk? Tjoh, man sparer abonnementsafgift til TDC (hvis man bruger fx Cybercity eller kabel-tv (se dog ovenst.)). Og det er rasende billigt at ringe - det koster fx 18 øre i minuttet at ringe til USA. Også hvis du ringer til en mobiltelefon derovre ... det koster så 1.58 kr. i minuttet at ringe til en mobil herhjemme. Ganske grotesk, men det er jo som bekendt ikke Musimis skyld, faktisk er det vel billigere end flere fastnetudbydere.

Ud over at spare en hulens masse penge (jeg har sparet en lille tudse på et halvt år), er det dælens smart med fx web-styring af telefonsvarer og telefonbog. Og visnummer har lige fået en tand mere - min helt ordinære Siemens trådløse analoge telefon viser navn på personen der ringer op, da Musimi selv slår dette op og sender det med...

Ulrik Gammelby, februar 2005